هـر ۱۵۰ هـزار هکتار فعالیت آبخیزداری میتواند به میزان ۳۰ تا ۵۰ درصد خطر سیلگیری یک شهر، ۲۰ روستا و ۲۰۰۰ هکتار اراضی زراعی و بخش قابل توجهی از جادهها و راههای ارتباطی و سایر تأسیسات زیر بنایی را کاهش دهد.
مبلغ ۲۰ میلیارد ریال به منظور جبران کاهش درآمد ناشی از حذف آب بهای دریافتی از کشاورزان در حوزه آبریز هراز به وزارت نیرو (شرکت سهامی آب منطقهای مازندران) اختصاص یافت.
سدهای شرق تهران یعنی سد لار و لتیان اوضاع بدتری را نسبت به سه سد دیگر دارند، بهگونهایکه در حال حاضر سد ماملو ۱۶۵ میلیون مترمکعب سد طالقان ۳۰۳ میلیون مترمکعب، سد لار ۵۲ میلیون مترمکعب، سد لتیان ۴۹ میلیون مترمکعب و سد امیر کبیر ۱۵۱ میلیون مترمکعب حجم دارد.
پیش بینی میشود در سال جاری حدود ۷۰۰ میلیون مترمکعب روان آبهای استان کاهش پیدا کرده و ورودی آب به مخازن سدهای تهران نیز با افت ۳۵۰ میلیون مترمکعبی نسبت به سال گذشته مواجه شوند.
باوجود بارش باران در روزهای اخیر مسوولان آبی کشور معتقدند که هنوز ایران با چالش بحران آب دست و پنجه نرم میکند؛ چراکه به دلیل ازدیاد برداشت از آبهای زیرزمینی و نبود ذخیره برف کشور همچنان جولانگاه بحران آب است.
حدود ۴۰۰ مشترک تقاضای دریافت لوازم کاهنده مصرف را داشتهاند که پس از ارزیابی در شرکت آب و فاضلاب استان این لوازم در اختیار مشترکان قرار میگیرد و هزینه آن در قبوض مشترکان درج میشود.
بر اساس دستور وزیر نیرو اگر کاهش و کمبودی باشد محدودیت ها را باید در بخش کشاورزی اعمال شود تا آب شرب در تابستان تامین شود و از این لحاظ دچار جیره بندی نشویم.
همه مدیران لازم است که در حیطه مسئولیت خود، بر اساس اسناد بالادستی کشور و اولویتهای تعیین شده برای بخش آب کشور، هماهنگی های لازم را با حوزه ستادی وزارت نیرو و شرکت مدیریت منابع آب داشته باشند.